Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Fusie Beveren-Kruibeke: Vlaams Belang eist referendum.

Fusie Beveren-Kruibeke: Vlaams Belang eist referendum.
Lokaal @ Vlaams Belang

Recent werden in de media de fusieplannen tussen Beveren en Kruibeke bekendgemaakt. De respectievelijke afdelingen van het Vlaams Belang kanten zich niet per definitie tegen elk plan in die richting, maar betreuren wel elk gebrek aan inspraak.

“Wij kunnen enkel vaststellen dat noch de meerderheid in Beveren noch die in Kruibeke enig overlegmoment met de bevolking voorziet”, zegt Jamie Kerremans van Vlaams Belang Beveren. “En dus stelt zich de vraag of er bij de bevolking wel voldoende draagvlak is voor een dergelijke fusie.”

Sheila Cheung van Vlaams Belang Kruibeke sluit zich daarbij aan: “Wij betwijfelen sterk of het draagvlak in beide gemeenten voldoende groot is en het is waarschijnlijk ook daarom dat de meerderheden in beide gemeenten het niet aandurven om die inspraak aan de bevolking te bieden.”

Het Vlaams Belang is van mening dat geen van beide meerderheden bij het begin van de legislatuur een mandaat had voor een dergelijke ingrijpende beslissing en eist dan ook een volksraadpleging. “Enkel met een referendum kan een dergelijke beslissing democratisch getoetst worden”, besluit Jamie Kerremans van de afdeling Beveren.

Het Vlaams Belang start de komende weken met een petitie om in beide gemeenten een referendum te houden. Daarvoor zullen folders, affiches en de sociale media worden ingezet.

Jamie Keremans

Afdelingsvoorzitter Vlaams Belang Beveren

Marijke De Graef

Fractieleider Vlaams Belang Beveren

Katleen De Schepper

Gemeenteraadslid Vlaams Belang Beveren