menu
Word Lid
Zoektocht naar locatie voor extra hondenlosloopzone in omgeving Pastoor Steenssensstraat en Grote Heidestraat

In de gemeenteraad peilde Marijke De Graef (Vlaams Belang) naar de mogelijkheid om een vervangende hondenweide te voorzijn in de Tijskenshoekwijk in Beveren. “Daar is in de ruime omgeving namelijk geen enkele mogelijkheid om een hond eens los te laten lopen”, stelt ze vast. De Graef stelt de vraag naar aanleiding van de plannen om de hondenlosloopzone in Hof ter Saksen weg te nemen. De gemeente heeft de plaats nodig voor een uitbreiding van de parking. Dit is nodig zodra het nieuwe restaurant en hotel in het kasteel de deuren openen.

Er komt nu een nieuwe hondenweide naast de parking van het station van Beveren. “We wachten enkel nog op een bodemattest van OVAM om met de werken van start te gaan”, zegt Kegels. “Deze locatie is ideaal omdat de vraag het grootst is bij hondenbaasjes in de Cortewallewijk waar veel appartementen zijn. We zijn op de hoogte van de vraag naar een bijkomende hondenlosloopzone in de Tijskenshoekwijk maar daar zijn momenteel veel speelpleintjes en de combinatie lijkt ons niet opportuun. In de Pastoor Steenssensstraat en Grote Heidestraat zijn er echter wel mogelijkheden.”

Zowel in Kallo als Melsele is in het verleden al een hondenweide aangelegd. Gemeenteraadslid Victor Catry (Open Vld) vraagt daarom ook hondenlosloopweides te voorzien in de deelgemeenten Verrebroek en Kieldrecht. Volgens Kegels is de vraag daar echter onbestaande. “In het polderlandschap zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden om een hond eens los te laten lopen dan in een stedelijk gebied als Beveren en Melsele. Maar er zijn ook daar wel degelijk zoekzones. We gaan echter niet zomaar een losloopzone aanleggen als er geen concrete vraag komt.”

Bron: HLN

https://www.hln.be/beveren/zoe...


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF